0

Pijn in de bovenbuik

Hoi allemaal, ik heb detoxen vreselijk last van onduidelijke pijn in mijn bovenbuik aan de linkerkant zo? N beetje net onder mijn ribbenboog. Dyspepsie staat voor een groep van verschijnselen die kunnen ontstaan vanuit problemen in de bovenbuik. Bij functionele dyspepsie is de oorzaak onbekend. Maagklachten is een verzamelterm voor alle ziekten, aandoeningen en mankementen die direct gerelateerd zijn aan je maag. De bekendste maagklacht is ongetwijfeld pijn. Hoi, ik heb sinds anderhalf jaar pijn in mijn rechter bovenbuik net onder de ribbenboog. Het is een soort van beurs gevoel en trekt soms helemaal naar rechts. Pijn op de borst. Het eerste waar je aan denkt bij pijn op de borst is een hartaanval.

pijn in de bovenbuik

9 oorzaken van pijn op de borst

Het overtollig gaat dan vooral om een tekort aan vitamine obesitas b, vitamine d en het mineraal ijzer.

pijn in de bovenbuik

pijn in de onderbuik. Andere symptomen zijn diarree, darmklachten en vermagering. Eileiderontsteking In geval van een eileiderontsteking komt er een bacterie via de vagina in de eileiders terecht. Deze ontsteking kan leiden tot hevige pijn in de onderbuik en koorts. Buitenbaarmoederlijke zwangerschap Bij een buitenbaarmoederlijke zwangerschap groeit een bevruchte eicel in een eileider of op een andere plek buiten de baarmoeder. Symptomen van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap zijn pijn of kramp in de onderbuik, vaginale bloedingen, duizeligheid, aandrang tot plassen en aandrang tot poepen. Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap is levensbedreigend waarbij een directe operatie vereist. Ben je zwanger en ervaar je deze klachten? Raadpleeg dan direct je huisarts. Vitaminetekort Vitaminetekort (of een teveel) kan soms leiden tot pijn in de onderbuik.

Welke maagklachten veroorzaken pijn in maag bovenbuik?

Oorzaken pijn op de borst links

Dikkedarmontsteking (diverticulitis) Een scherpe, krampachtige pijn, die aan de linkerkant meestal heviger is, kan wijzen op een ontsteking van het onderste deel van de dikke darm (colon oftewel een dikkedarmontsteking. Raadpleeg je arts als je een dergelijke klacht ervaart. Cyste in de eierstok of baarmoeder Een cyste in de eierstok of in de baarmoeder hoeft niet altijd klachten te geven. Soms kan het echter wel hevige lage buikpijn veroorzaken. Veel vrouwen hebben dan niet alleen pijn, maar ook last van griepverschijnselen, vaginale afscheiding en bloedingen. Ga naar je huisarts als je deze detoxen klachten ervaart. Menstruatiepijn of ovulatie de meeste vrouwen hebben last van pijn in de onderbuik tijdens of net voor de menstruatie. Sommige vrouwen hebben ook lage buikpijn tijdens de ovulatie, een innesteling of een prille zwangerschap. Prikkelbare darm Syndroom (PDS) Bij het Prikkelbare darm Syndroom is er sprake van een spastische darm. Pds is een chronische darmstoornis.

Deze pijn kan beginnen nadat je veel alcohol hebt gedronken. Andere symptomen van een alvleesklierontsteking zijn koorts, misselijkheid, een abnormale stoelgang, overgeven, een gezwollen buik, een klamme huid, meer pijn bij het liggen op de rug. De alvleesklier ligt net onder en achter de maag. Dit orgaan scheidt insuline af en enzymen die onmisbaar zijn voor de spijsvertering. Neem direct contact op met je huisarts als er sprake is van een of meer van de genoemde symptomen. Nierbekkenontsteking hierbij is er een ontsteking in de wand van het nierbekken. Een symptoom van een nierbekkenontsteking is ernstige pijn in de onderbuik. Meestal wordt de ontsteking veroorzaakt door een bacterie. Deze ontsteking kan overslaan op de blaas, urineleider of de nieren. Een spoedbehandeling is dan ook vereist.

Deze geeft je medicijnen waarmee de nierstenen sneller in de blaas terechtkomen en het lichaam verlaten. De pijn verdwijnt dan. Maagzweerperforatie een maagzweer veroorzaakt een hevige pijn in de maag, de bovenbuik. Als een maagzweer de onderkant van de maag of de twaalfvingerige darm perforeert, gaat dit gepaard met een ernstige pijn in de onderbuik. Een maagzweerperforatie is levensbedreigend. De zweer kan overslaan op de buikholte en dit kan leiden tot een buikvliesontsteking. Als er niets aan wordt gedaan, kan een patiënt in shock raken. In geval van een maagzweerperforatie is een spoedoperatie noodzakelijk. Alvleesklierontsteking Een constante, hevig pijn in de buik die uren- of dagenlang aanhoudt, kan wijzen op een alvleesklierontsteking (pancreatitis). De pijn kan vanuit de buik uitstralen naar de borst en rug.

Pijn rechter bovenbuik

Soms gaan de klachten gepaard met diarree en braken. Veel mensen voelen ook aandrang tot het krijgen van operatie ontlasting en het laten van winden, zonder dat ze dit lukt. Ook bij mensen die geen buikoperatie hebben gehad, kan er soms een darmafsluiting optreden. Voedselallergie voedselallergie is heel vaak een oorzaak van pijn in de onderbuik. Je kunt dan last krijgen van hevige, lage buikpijn. Galstenen Galstenen kunnen klachten veroorzaken zoals boeren, misselijkheid, koorts, rillingen, geen eetlust, een vreemd gevoel in de bovenbuik na het eten en een hevige pijn in de rechterkant van de bovenbuik. Deze pijn kan doortrekken tot in het rechter schouderblad of trekt zich door tussen beide schouderbladen. Galstenen zijn kleine, steenachtige ophopingen van cholesterol of calciumzouten. De pijnklachten kunnen uren aanhouden. Nierstenen nierstenen kunnen een andere oorzaak zijn van pijn in de onderbuik. Symptomen zijn pijn in de zij bij het plassen, bloed in de urine, een ernstige pijn die omlaag trekt van de zij naar de lies, de vulva of de testikels. Als je deze symptomen hebt, is het raadzaam om de arts te raadplegen. pijn in de bovenbuik

Deze klachten gaan meestal gepaard met een lichte verhoging. Bij een volwassene duurt buikgriep meestal niet langer dan ongeveer 36 uur. Als de grappen klachten langer aanhouden, is het verstandig om contact op te nemen met de afvallen huisarts. Blindedarmontsteking, de blindedarm heeft een klein wormvormig aanhangsel, de appendix. Het is niet duidelijk wat de functie van de appendix is, maar als deze ontstoken raakt, kan dit leiden tot een blindedarmontsteking. Meestal is een spoedbehandeling vereist. De symptomen van een blindedarmontsteking gaan vaak gepaard met een doffe pijn rondom de navel, koorts, gebrek aan eetlust, misselijkheid, soms overgeven, obstipatie en gevoeligheid aan de rechterkant van de onderbuik. Darmafsluiting Een darmafsluiting kan de oorzaak zijn van aanhoudende pijn in de onderbuik. Na een buikoperatie wordt er een streng van littekenweefsel gevormd waardoor er een darmafsluiting kan ontstaan (strengileus). Het gevolg van de darmafsluiting zijn hevige krampen rond de navel of in de onderbuik.

Pijn in de bovenbuik, patient1

Bij vrouwen kan de pijn ook afkomstig zijn van de eileiders of eierstokken. Oorzaken pijn in de onderbuik. Pijn in de onderbuik kan dus diverse oorzaken hebben. Zo kan de pijn veroorzaakt worden door: Een blaasontsteking, buikgriep, een blindedarmontsteking, een darmafsluiting, een voedselallergie. Galstenen, nierstenen, een maagzweerperforatie, een alvleesklierontsteking, een nierbekkenontsteking. Een dikkedarmontsteking, een cyste in de eierstok of baarmoeder, menstruatiepijn of ovulatie. Het Prikkelbare darm Syndroom, de ziekte van Crohn, eileiderontsteking. Buitenbaarmoederlijke zwangerschap, vitaminetekort, blaasontsteking, bij vrouwen kan een (chronische) blaasontsteking de oorzaak zijn van pijn in de onderbuik. Bij een blaasontsteking gaat het meestal om een bacteriële infectie van het blaasslijmvlies. Plassen geeft dan een branderig gevoel en vaak is er ook sprake van vaginale afscheiding. Buikgriep, buikgriep, oftewel gastro-enteritis, is een veelvoorkomende oorzaak van pijn in de onderbuik. Symptomen van buikgriep zijn onder meer misselijkheid, braken, diarree, buikkramp en een opgeblazen gevoel.

pijn in de bovenbuik

De locatie van de operatie pijn in de onderbuik. Als je naar een arts gaat, zal deze eerst aan je vragen op welke plek je pijn hebt en hoe deze pijn voelt. Pijn in de onderbuik voelt bij iedere yoghurt aandoening verschillend. Zo kan het brandend, stekend, bonzend, zeurend of krampend aanvoelen. De locatie van de pijn kan ook veel zeggen over de oorzaak. Pijn in de onderbuik, midden-onder, rond de navel. Bij mannen kan dit een teken zijn van prostaatklachten. Bij vrouwen kan een probleem met de blaas of met de baarmoeder een oorzaak zijn. Pijn in de onderbuik, rechtsonder, bij pijn aan de rechterkant van de onderbuik is er meestal iets aan de hand met de blinde darm of de dikke darm. Bij vrouwen kan deze pijn ook afkomstig zijn van de eierstok. Pijn in de onderbuik, linksonder, bij pijn aan de linkerkant van de onderbuik kan er sprake zijn van een aandoening aan de dikke darm.

Onduidelijke pijn in bovenbuik aan

Deel, email, pijn in de onderbuik kan op veel manieren voorkomen. Meestal gaat het om een pijn vanuit de nieren, blaas of darmen. Verder kan bij vrouwen de pijn ook ontstaan vanuit de baarmoeder of de eierstokken. Bij mannen kan dit vanuit de prostaat. De romp wordt buikvet onderverdeeld in drie gebieden: de borst, de buik (en de onderbuik) en de liesstreek. De borst wordt begrensd door de ribben en bevat het hart en de longen; de buik en onderbuik bevatten spijsverterings- en andere organen, waaronder de maag, de dunne en dikke darm, de lever, de galblaas, de alvleesklier, de milt, de appendix en de voortplantings-. In de buik en onderbuik bevinden zich dus veel organen. De oorzaken van pijn in de onderbuik lopen dan ook sterk uiteen. Heb je al een aantal pijn uren of dagen last van een hevige, aanhoudende pijn in de onderbuik of buik? Dan is het verstandig om contact op te nemen met de huisarts of naar de eerste hulp te gaan.

Pijn in de bovenbuik
Rated 4/5 based on 691 reviews
SHARE

pijn in de bovenbuik Coboba, Sun, May, 06, 2018

Carry your vital data with you wherever you. Pin codes in emerdat. Passwords and pins are.

pijn in de bovenbuik Ezarig, Sun, May, 06, 2018

American Schools of Oriental Research, Archaeological Reports 18, boston, 2013).

pijn in de bovenbuik Yrarape, Sun, May, 06, 2018

Joukowsky institute publications. Oxford: Oxbow books, 2014. Schick, humayma, excavation Project 2: Nabataean Campground and Necropolis, byzantine Churches, and Early Islamic Domestic Structures.

pijn in de bovenbuik Afapicix, Sun, May, 06, 2018

Annales du 19e congrès de l'Association pour l'Histoire du verre, piran, Slovenia, 2015. "Landscapes are ruins: Understanding Site Environmental History through Landscape biography" with. Harmanşah,., Of Rocks and Water: Towards an Archaeology of Place.

pijn in de bovenbuik Kopoc, Sun, May, 06, 2018

Teaching Areas, egyptian, Greek, and Roman archaeology, ancient technology. Preindustrial environmental history, the age of Alexander the Great. Hellenistic history and culture, research Areas, ancient technology, particularly ancient glass production. Cultural landscape, selected Publications "Core-formed Vessels from Gordion, central Turkey (First Millennium bce   Chemical Investigations of Archaeological questions with.

pijn in de bovenbuik Qyxibez, Sun, May, 06, 2018

Professor of Classics ancient Mediterranean Studies (on leave 2017-18 education,. D., University of North Carolina at Chapel Hill. Areas of  Interest, professor Jones works in the area of ancient technology, environmental history, and cultural landscape. As a field archaeologist, Professor Jones has done fieldwork at Gritille hoyuk and Gordion (Turkey at Carthage (Tunisia) and at Eleon (Greece). She serves as a glass specialist for excavations at el-Lejjun, Aqaba, and Humayma (Jordan) and Gordion.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: