0

Waar zijn abrikozen goed voor

In de ochtend laat je het sap uitlekken en kook je de siroop. De siroop is gemaakt van hetzelfde sap of water. De verhoudingen zijn als volgt: 1 kop abrikoos neemt én glas water en én glas suiker. Kook het water met suiker en kook tot de suiker volledig oplost. Giet de abrikozen in de kokende siroop en pers het sap van de citroen erover. Wacht niet tot het allemaal begint te koken, bedek de pan met een deksel, draai het gas dicht en laat het volledig afgekoeld. Gooi de afgekoelde abrikozen in een vergiet en wacht tot de siroop is samengevoegd. Het kan dan worden gebruikt om compotes te maken, met een heerlijke abrikozensmaak. Verspreid de abrikozen op de drogerlade in én rij en stel de droogtemperatuur in: de eerste 2 uur op een temperatuur van 50 graden; Acht uur op 60 graden; laatste 2 uur tot 50 graden. Lang, lastig, bestellen maar dit zijn je gedroogde abrikozen, en je weet zeker dat het niet werd behandeld met chemie voor glans, of een soort van versneld drogen.

waar zijn abrikozen goed voor

boezeman teksten en trainingen

Drogen van de abrikoos in de oven. Een snellere manier om gedroogde abrikozen of kaisu te krijgen - is om het in de oven te drogen. Verwijder de botten van de abrikoos, bedek de bakplaat met bakpapier en spreid bevruchting de vruchten naar boven. Zet de temperatuur in de oven op 50 graden, plaats de pan in de oven en dek hem af, maar sluit de deur niet helemaal. Er moet ventilatie zijn voor het vrijkomen van vocht, anders worden abrikozen eenvoudig gebakken. Gemiddeld duurt dit drogen maximaal 10 uur. Drogen van abrikoos in elektrische droger. Veel huisvrouwen krijgen in de keuken zo'n handige functie als een elektrische droger of aerogrill. De tijd van het drogen van fruit met dergelijke assistenten wordt aanzienlijk verminderd en het hele proces wordt gecontroleerd door de automatisering. Elke hospita heeft zijn eigen recepten en ik stel voor om kennis te maken met een van hen, om een heerlijke gedroogde abrikozen of kayi's te krijgen. Neem de rijpe abrikozen, was ze en verwijder de botten. Vouw de vruchten in een pan en bestrooi met suiker, uit de berekening van 1 glas suiker per 1 kilo abrikoos. Laat de pan gewoon op de tafel liggen, zodat de abrikozen het sap laten.

waar zijn abrikozen goed voor

vruchten nodig, rijp, maar niet overrijp. Over de bereiding van gedroogde abrikozen, we hebben zelfs een aparte. Abrikozen moeten gewassen worden, en afhankelijk van wat je doet, of gedroogde abrikozen, moet je ofwel de steen met een houten stok duwen, of de abrikoos doormidden snijden en het eruit halen met je handen. Droge abrikozen kunnen op verschillende manieren zijn. De gemakkelijkste en natuurlijkste - drogen in de frisse lucht. Spreid het voorbereide fruit uit op de grill, dek af met gaas en laat 5-6 uur in een tent in de tent achter. De vrucht is lichtjes podvyamlyatsya, en houdt op om het sap toe te wijzen. Daarna moeten ze naar de zon worden overgebracht en in de gewenste staat worden gedroogd. Het is gemakkelijk te controleren: neem gedroogde abrikozen in uw hand en knijp met uw vingers. Het moet zacht en elastisch zijn, maar mag geen sap krijgen. Zo'n natuurlijke droging brengt je van een week tot twee, afhankelijk van de grootte van het fruit en het weer.

Waar scheiden al niet goed voor is - wetenschappelijk

Waar zijn we goed in?

Gedroogde abrikozen, gekookt zonder chemische behandeling, worden verkregen in matig geel, oranje of dof bruin. Soms wordt thuis gekookt, de abrikozensegmenten ongelijkmatig gedroogd. Voor het nivelleren worden ze meerdere dagen in een gesloten kartonnen doos of een houten vat geplaatst voor het zogenaamde "zweten het vocht wordt gelijkmatig eten over de massa van het product verdeeld. In dezelfde dozen of houten blikjes kunnen gedroogde abrikozen worden opgeslagen door ze in een koele, droge ruimte te plaatsen. U kunt de abrikozen in een zak met een dichte stof hangen. Een gedroogde abrikoos van hoge kwaliteit wordt maximaal twee jaar bewaard. Gedroogde abrikozen zijn onderverdeeld in drie soorten: het is abrikoos, gedroogde abrikozen en kaisa. Ze verschillen van elkaar door de manier van drogen en in welke vorm deze abrikoos wordt gedroogd. Gedroogde abrikozen - dit is een gedroogde abrikoos met een bot, en meestal droogt het zichzelf op aan een boom. Dat is de reden waarom de abrikoos het meest wordt gewaardeerd, omdat de integriteit van de foetus niet wordt verstoord en de vrucht zijn sap en daarmee alle vitamines niet verliest.

Vanwege het ontbreken van ventilatie in de oven wordt gehandhaafd op een hogere temperatuur van 60-65 c, en soms de deur kier vocht te verwijderen, het einde van de droogtemperatuur iets verminderd. Vanaf het moment van semi-voorbereiding moet je de conditie van het fruit controleren om het niet te overdadig te maken. Video over het maken van gedroogde abrikozen thuis. Hoe de bereidheid van gedroogde abrikozen bepalen? Om erachter te komen dat je gedroogde abrikozen klaar zijn, volstaat het om het te controleren aan de hand van drie indicatoren: Om aan te raken. In correct gedroogde gedroogde abrikozen, blijft ongeveer 10 van de oorspronkelijke hoeveelheid water achter, het is droog, maar elastisch, aangenaam aanvoelend en iets zwaarder dan het gedroogde, harde, droge harde geluid dat wordt geproduceerd bij het tikken. Duik in het water. Een goede indicator van goede kwaliteit is het vermogen om te zwellen in warm water. In dit product wordt ongeveer 30 van de vitamines in verse abrikozen en tot 80 van de oorspronkelijke minerale stoffen opgeslagen. Gedroogde abrikozen, bereid zonder chemische behandeling, worden matig geel, oranje of dofbruin verkregen, een te verzadigde kleur is geen indicator voor kwaliteit en trekt geen geïnformeerde consumenten aan.

Waar zijn wij goed

Ter bescherming tegen de vliegen kan fruit worden afgedekt met gaas, bij voldoende hete zon is dit acceptabel. Een andere optie is om het oude dubbele frame vanuit het venster onder de zonnedroger aan te passen en het glas te vervangen door een plastic gaas. Een dergelijke inrichting, hangend in een horizontale positie, biedt een hoge kwaliteit drogen en bescherming tegen insecten. Voor degenen die niet een geschikte ruimte hebben voor de zonne-drogen van fruit of liever batch van gedroogde abrikozen ontvangen in een enkele dag, is het mogelijk om huishoudelijke apparaten te gebruiken. De beste moderne drogers zijn uitgerust met een krachtige verwarmer, ventilator, een systeem van trays osco dat het nuttige gebied, een thermostaat vergroot. Fabrikanten zijn voortdurend verbeteren van hun producten, als gevolg van het proces van het oogsten van gedroogd fruit wordt steeds eenvoudiger en handiger, maar het resultaat van steeds hogere kwaliteit. Plakjes op de trays worden apart verspreid, zodat ze niet aan elkaar plakken. Kenmerken van het werken met dit of dat apparaat worden gespecificeerd in de bijgevoegde instructie, maar het is noodzakelijk om de basisregels van de behandeling met abrikoos te overwegen. Tijdens de eerste en laatste 2 - 3 uur wordt de temperatuur ingesteld op 45-50 c, in het midden van het proces - tot. De droogtijd is 8 - 10, zelden - tot 12 uur. Als er geen speciale droger is, kunt u met succes een conventionele oven gebruiken, maar u moet het proces constant onder controle houden. waar zijn abrikozen goed voor

Een paar dagen later zullen de wiggen verdorren, kleiner worden en niet wegwerken kleverig worden, dan kunnen ze al worden uitgebreid. Afhankelijk van de temperatuur en eigenschappen van het fruit, duurt het drogen én tot twee weken. Het is wenselijk om gedroogde abrikozen te drogen in de meest natuurlijke omstandigheden. Sommige fabrikanten rijgen helften abrikozen aan een touwtje en strekken het uit in een horizontale positie. Als het fruit niet te sappig en dicht genoeg is om niet in een brok terecht te komen en niet aan elkaar te kleven, is deze methode acceptabel. Zachtere abrikoos kunnen kraal in takken of dunne houten stokje en ze positioneren onder een hoek insteken van een uiteinde van een speciaal geboorde gaten. Op een plaats waar, bij warm weer, vaak wind waait, strings die aan touw worden gehaakt of twijgen zelfs in de schaduw uitdrogen. Het probleem, vaak geassocieerd met de "grootvader" methode - insecten - mieren en vliegen. Beoefenaars arts worden geadviseerd om regelmatig te veranderen het product locatie om "truc" de mieren, maar dit vereist een groot gebied beschikbaar is en een constante monitoring. Het is gemakkelijker om abrikoos op een tafel te plaatsen, waarvan de poten in een kom met water worden ondergedompeld.

Le flamant rose: waar is eten nog meer goed voor?

Als de fabrikant is het belangrijk mooie toekomst uiterlijk van gedroogde abrikozen, dan zet hij voor het drogen bereid abrikozenhelften in een vergiet en gaan staan over de stoom gedurende 5 - 10 minuten, afhankelijk van de hardheid van de vrucht, in sommige gevallen, in plaats. Daarna verspreiden we de abrikozen op een schone doek, zodat het glas overbodig. Gedroogd fruit is niet zo spectaculair als wanneer het wordt behandeld met zwavel, maar nog steeds helderder dan een saaie, onverpakte gedroogde abrikozen. Om de kleur te behouden, kun je het gewassen fruit weerstaan in een oplossing van citroenzuur. Ook, om de kleur te behouden, kunt u het gewassen fruit weerstaan in een oplossing van citroenzuur, bereid uit de berekening van 1 theelepel per liter water. De meest voorzichtige optie, met de meest bruikbare gedroogde vruchten - het drogen van fruit direct op de boom, dus het blijkt dat de abrikoos geschikt is voor dit soort. Abrikozen ook wenselijk om te drogen in de meest natuurlijke omstandigheden, is het noodzakelijk geventileerd, zonder shadow plaats (terras, balkon of dak) en warm zonnig weer. Er mag geen weg zijn met uitlaatgassen en stof in de buurt. Fruit helften aanvankelijk in de schaduw gehouden, is het wenselijk dat de wind of ontwerp, na 3-4 chasa bezuinigingen individueel opgelegd, zodat niet aan elkaar zijn geplakt, op een houten rooster of vouw in de wilgen vlechten en zet onder de zon. Je kunt een metalen grill gebruiken, maar je moet er een dunne doek op leggen. Voor de nacht worden de lege ruimtes in de kamer schoongemaakt, hetzelfde in het geval van tijdelijk weer.

waar zijn abrikozen goed voor

Video over gedroogde abrikozen, onderkant maar om de gedroogde abrikoos te onderscheiden naar het type dat wordt bereid, wordt niet geaccepteerd. Bij het kiezen van abrikozen die geschikt zijn voor het verkrijgen van een kwaliteitsproduct is het ras echter van groot belang. Voor gedroogde abrikozen zijn grote, niet te sappige vruchten met dicht vlees en een hoog suikergehalte geschikt, de steen moet gemakkelijk worden recepten geëxtraheerd. Veel Centraal-aziatische variëteiten bezitten dergelijke kwaliteiten, waarvan sommige meer dan 20 suiker bevatten, maar in de middelste strook kan men geschikte kiezen, met een voldoende suikergehalte van ongeveer. Het gewicht van goed geselecteerde, dichte abrikozen wordt verminderd door 5-6 maal te drogen. Selecteer volledig volwassen, intact fruit verzameld uit de boom, de geruimde kan worden gedroogd in de vorm van abrikozen of zwepen. Het is wenselijk om de abrikozen bedoeld voor gedroogde abrikozen zo zorgvuldig te wassen dat de gerede gedroogde vruchten ongewassen kunnen worden geconsumeerd, anders verliest het een deel van de voedingsstoffen. Fruit is verdeeld in twee helften, verwijder de steen. Afhankelijk van het gehalte aan vitaminen zijn gedroogde abrikozen iets armer dan abrikozen, maar deze nuttige traktatie heeft nog een ander voordeel: het kan een zeer mooie, sappige, amberkleurige kleur krijgen. Bij de vervaardiging van een commercieel product wordt het effect gewoonlijk verschaft door de bereide abrikozen te behandelen met zwaveldioxide. De methode, hoewel voorgeschreven door technologie, wordt beschouwd als niet volledig milieuvriendelijk. Om thuis gedroogde abrikoos te krijgen, kunt u meer acceptabele manieren aanbevelen om de kleur te behouden.

Eten dat eruit ziet als lichaamsdelen waar ze goed voor zijn

Gedroogde abrikozen bevatten, hoewel ze minder vers zijn dan bruikbare stoffen, nog steeds meer dan jam, confituur of compote. Abrikozen zijn bederfelijke vruchten, drogen is een van de beste manieren om ze te bewaren en vereist niet veel geld. Abrikozen - bederfelijk fruit, drogen - een van de beste manieren om ze te bewaren. Voordat u abrikozen gaat drogen, moet u beslissen wat u als resultaat hiervan wilt krijgen. De vraag lijkt vreemd? En weet je wat eigenlijk gedroogde abrikozen en gedroogde abrikozen wordt genoemd - dit is slechts een van de variëteiten. De naam is afhankelijk van de integriteit van de foetus en de grootte ervan. Kleine gedroogde abrikozen met een steen worden abrikozen genoemd, grote worden gefluisterd. Als het bot door het gat in de stengels wordt geperst met een minimale meisjesnamen foetale verstoring, dan wordt bij het drogen kaisa verkregen. En als de afzonderlijke helften van de abrikoos gedroogd zijn, natuurlijk, zonder een steen, dan zijn dit gedroogde abrikozen. Experts onderscheiden het product van gesneden fruit en breken zonder de hulp van een mes.

Waar zijn abrikozen goed voor
Rated 4/5 based on 683 reviews
SHARE

waar zijn abrikozen goed voor Usyli, Sat, May, 05, 2018

Hierbij gaat het wel om bruin brood en niet om wit brood. Bruin brood bevat namelijk veel meer magnesium dan wit brood. Heb je een magnesiumtekort, dan kun je dus beter veel bruin brood eten dan wit brood. Ook is het aan te raden om bij een magnesiumtekort voor de lange termijn over te stappen op bruin brood, zodat je dit magnesium in ieder geval binnen krijgt.

waar zijn abrikozen goed voor Umikef, Sat, May, 05, 2018

Dan kun je magnesiumrijk fruit eten, zoals bananen, abrikozen, pruimen en frambozen. Deze fruitsoorten bevatten namelijk het meeste magnesium, in vergelijking met andere fruitsoorten. Daarnaast zit er veel magnesium in brood en andere graanproducten.

waar zijn abrikozen goed voor Xajoly, Sat, May, 05, 2018

Heb je last van een magnesiumtekort, dan kun je dus beter de donkergroene blaadjes sla eten dan de wat lichter groene blaadjes. In de donker groene blaadjes zit namelijk veel meer magnesium. Ben je geen fan van groenten, maar eet je liever fruit?

waar zijn abrikozen goed voor Ikojiji, Sat, May, 05, 2018

Vandaar dat het belangrijk is om uw jarenlange tekort aan magnesium drastisch aan te vullen. U zult zich binnen een dag stukke beter voelen! Daarna kunt u het dmv van voeding op peil houden! Ten eerste zit er veel magnesium in groene groenten. Hoe donkerder groen de groenten zijn, hoe meer magnesium er in de groenten zit.

waar zijn abrikozen goed voor Xyturefe, Sat, May, 05, 2018

Op deze pagina lees je welke voeding een hoog magnesiumgehalte heeft, zodat je weet welke voeding je moet eten om een eventueel magnesiumtekort aan te vullen. Heeft u op dit moment een magnesium tekort? Dan adviseren wij om dit zo snel mogelijk op peil te brengen door middel van. Tabletten worden het snelste en beste opgenomen door uw lichaam.

waar zijn abrikozen goed voor Ojukotec, Sat, May, 05, 2018

Het belangrijke mineraal magnesium is eigenlijk terug te vinden in vrijwel alle voedingsproducten. Echter, in bepaalde voeding zit meer magnesium dan in andere voeding. Bij een tekort aan magnesium is het aan te raden voornamelijk voeding te eten met een hoog magnesiumgehalte.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: